Gyakran ismételt kérdések

A Wartner Szemölcseltávolító stiftről

Fájni fog-e a Wartner szemölcseltávolító stift használata?
A TCA egy maró hatású szer, és 10-15 percen belül bőrhámlást okoz. Nagy mennyiségű TCA-gél enyhén csípő érzést okoz, amelynek gyorsan meg kell szűnnie. Vékony, károsodott vagy érzékeny bőrön a TCA égő, fájdalmas érzést kelt, de ez az érzés átmeneti, és néhány percen belül el kell múlnia. Ha fájdalomérzet jelentkezik, a felesleges gélt vízzel haladéktalanul le kell mosni.
Jelentkezhet-e hegesedés a Wartner Szemölcseltávolító stift használatát követően?
Amennyiben pontosan követi a használati útmutatóban leírt utasításokat, a Wartner Szemölcseltávolító stift használata nem jár hegesedéssel. Lényeges, hogy a terméket pontosan a használati útmutatóban leírtaknak megfelelően alkalmazza, mivel a túlzott mértékű felvitel átmenetileg égő érzést, fájdalmat, enyhe fekélyesedést és elszíneződést válthat ki a környező bőrfelületen.
Visszatérhetnek-e a sikeresen kezelt közönséges szemölcsök vagy lábon lévő szemölcsök?
A sikeresen kezelt közönséges szemölcs vagy lábon lévő szemölcs általában azt jelenti, hogy véglegesen sikerült eltávolítani. A szervezet immunrendszere általában eltűntet minden visszamaradó nyomot.
Mikor nem szabad használni a Wartner Szemölcseltávolító stiftet?
A Wartner tyúkszem-eltávolító stiftet a következő estekben nem szabad használni:
  • Gyulladás jeleit mutató bőr kezelésére;
  • Sötét májfolt, sötét, szőrös vagy egyéb szokatlannak tűnő, szemölcsre emlékeztető bőrelváltozás eltávolítására;
  • 4 év alatti gyermekeken található tyúkszemek vagy bőrkeményedések eltávolítására;
  • Ha a szemölcs melletti vagy a szemölcsös bőr gyulladásban van;
  • Ha nem biztos abban, hogy a kezelni kívánt bőrtünet tényleg tyúkszem vagy bőrkeményedés;
  • Ha Ön cukorbeteg, a kezelés megkezdése előtt beszéljen kezelőorvosával;
  • Ha Ön terhes vagy szoptat, a kezelés megkezdés előtt konzultáljon kezelőorvosával
Mit tegyek, ha nem múlnak el a mellékhatások?
Mindig forduljon orvoshoz, ha a szúró érzés nem múlik el, vagy ha más szövődmények alakulnak ki a Wartner Szemölcseltávolító stift használata során.
Mi a legjobb mód a kezelt terület ápolására?
Tartsa tisztán a kezelt területet. Ne piszkálja vagy vakarja. Védje a hólyagot ragtapasszal és semmiképpen se szúrja ki.
Hogyan működik a Wartner Szemölcseltávolító stift?
A Wartner Szemölcseltávolító stift a közönséges szemölcsök és a lábon lévő szemölcsök kezelésére javasolt orvostechnikai eszköz. A stift formájú applikátor a hagyományos savas szemölcseltávolító eljáráson alapuló, új, magas koncentrációjú gélt tartalmaz. Helyileg kifejtett kémiai eradikációs hatásának köszönhetően a TCA-gél eltüntetheti a szemölcsöket és a lábon lévő szemölcsöket. A gél hámlást indukál a közönséges szemölcs (vagy lábon lévő szemölcs) elszarusodott szövetében, és elpusztítja a szemölcsöt okozó vírust. A közönséges szemölcs (vagy lábon lévő szemölcs) lehámlása után regenerálódik a bőr.
Biztonságosan alkalmazható a Wartner Szemölcseltávolító stift?
Igen, a Wartner Szemölcseltávolító stift alkalmazása biztonságos, amennyiben pontosan betartja a használati utasításokat; azonban nem javasoljuk a termék 4 év alatti gyermekeknél történő használatát. Az európai uniós irányelveknek (a 2007/47/EC rendelettel módosított 93/42/EEC Tanácsi Rendelet) megfelelő CE jelzéssel ellátott és orvostechnikai eszköznek minősített Wartner Szemölcseltávolító stiftet számos tudományos és egészségügyi szakember a közönséges és lábon lévő szemölcsök eltávolításának biztonságos eljárásaként értékelte.
Mennyiben különbözik a TCA működése a szalicilsav működésétől?

A TCA egy hatékony savas gél a közönséges szemölcsök és a lábon lévő szemölcsök kényelmes és gyors eltávolítására.

 

Szalicilsav

TCA-gél

Kezelés időtartama

8-12 hét

Már az első héttől kezdve hatékony

Gyermekeken is alkalmazható

Egyes hivatkozások szerint

Igen

Savkoncentráció

++

+++

Applikátor

Ecsetek, tubusok

Stift

Formula

Főként folyékony

Gél

Szervezetre gyakorolt hatás

Szisztémás hatása lehet, bizonyos esetekben véralvadást okozhat

Nem okoz véralvadást

 

  • Tudományosan bizonyított, hogy a TCA hosszantartó hámlasztó hatást fejt ki a szemölcsre, ami a szemölcs folyamatos kezelését teszi lehetővé. Elpusztítja a HPV-vírust.
  • A TCA pH-ja 1,9 szemben a szalicilsav 2,4-es pH-jával, ami azt jelenti, hogy a TCA erősebb sav, mint a szalicilsav.
  • A Wartner Szemölcseltávolító stift gél formátumú, míg a szalicilsav készítmények általában folyadékok. Az innovativ applikátor révén a gél pontosabb felvitelt tesz lehetővé az érintett területen, az azt körülvevő egészséges bőr túlzott károsítása nélkül.
Nehéz használni a Wartner Szemölcseltávolító stiftet?
Nem. Ugyan a Wartner Szemölcseltávolító stift alkalmazása precizitást igényel, de egyáltalán nem bonyolult. Az használati útmutatóban pontosan le van írva a Wartner Szemölcseltávolító stift használata.
Meddig kell a gélt a szemölcsön hagyni?
Ez a közönséges szemölcs vagy a lábon lévő szemölcs méretétől függ (ld. a használati útmutatót). Általában 10-15 perc elegendő ahhoz, hogy a TCA felszívódjon a szemölcsön.
Milyen gyakran használható a Wartner Szemölcseltávolító stift?
A Wartner Szemölcseltávolító stiftet 4 napig, naponta kétszer kell alkalmazni. A 4 napos kezelést követő 4 nap alatt a bőr lehámlik. A hámló bőrt langyos víz alatt óvatosan el lehet távolítani. A kezelés után új (szemölcstől mentes) bőr képződik. A szemölcs akár már az első héten eltűnhet. Ha a szemölcs nem tűnik el teljesen, 4 nap múlva ismételje meg a kezelést. A kezelés maximum négyszer ismételhető. Ha a szemölcs (vagy a lábon lévő szemölcs) kicsi (tűhegynyi), akkor csak naponta egyszer vigye fel a gélt.
Hogyan kell használni a Wartner Szemölcseltávolító stiftet?

A stift első használatakor be kell tölteni a gélt az applikátorba. Ehhez a stift végét addig kell az óramutató járásával megegyező irányba tekerni, amíg az első csepp meg nem jelenik. Ehhez többszöri körbefordításra is szükség lehet, mivel a gél a stift felső részében van (az első kezelést megelőző esetleges szivárgás elkerülése érdekében).

1. LÉPÉS

Tartsa a stiftet függőlegesen, az ecsetfejjel lefelé, és lassan tekerje el a stift végét az óramutató járásával megegyező irányba, szükség esetén többször is.

2. LÉPÉS

Hagyja, hogy a gél 3-5 másodperc alatt eljusson az ecsetfejbe.

3. LÉPÉS

Óvatosan vigye fel a gélt a szemölcsre (kerülve az egészséges bőrrel való érintkezést).

4. LÉPÉS

Hagyja a gélt megszáradni 10-15 percig, mielőtt ruhaneműt vagy cipőt húzna rá.

A Wartner Szemölcseltávolító stift nagyon tömény és csak egyetlen cseppet kell felvinni belőle. Gondosan kenje be a szemölcs teljes felületét úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzen a gél a környező egészséges bőrrel. A kezelés befejezése után egy tiszta törlőkendővel vagy papírzsebkendővel alaposan tisztítsa meg a stiftet, mielőtt visszatenné a helyére.

 

KÉT TOVÁBBI LÉPÉS A LÁBON LÉVŐ SZEMÖLCSÖK KEZELÉSÉHEZ az optimális előkészítéshez és a kezelés után


A KEZELÉS ELŐTT

Először áztassa a lábát meleg vízben 5 percig, majd egy bőrreszelővel (több helyen is kapható) gondosan reszelje le a bőrkeményedést egészen a szemölcsig. Alaposan szárítsa meg a lábát, hogy ne kerüljön víz/nedvesség a szemölcs és a Wartner TCA-gél közé. Ne használja a TCA-gélt vérző vagy sérült bőrön. Bőrreszelő nincs mellékelve a termékhez.

1-4. LÉPÉS

Ugyanaz, mint a kézen lévő szemölcs eltávolításánál (ld. fent). A kezelés befejezése után egy törlőkendővel gondosan tisztítsa meg a Wartner Szemölcseltávolító stiftet, mielőtt visszatenné a helyére.

Érheti-e nedvesség a kezelt területet?
Igen. Zuhanyozhat és úszhat a Wartner Tyúkszem-eltávolító stifttel végzett kezelés után.
Hol lehet megvásárolni a Wartner Szemölcseltávolító stiftet?
A Wartner Szemölcseltávolító stift gyógyszertárakban és drogériákban kapható.
Ki gyártja a Wartner Szemölcseltávolító stiftet?
A Wartner Szemölcseltávolító stiftet a medical brands (Veembroederhof 96, 1019 HC Amsterdam, Hollandia) gyártja.
Mit tegyek, ha a szemölcs nem tűnik el 4 hét után sem?
Ha a közönséges szemölcs vagy a lábon lévő szemölcs mérete 4 hét alatt nem csökken jelentősen, vagy a 4 hetes kezelés után nem tűnik el teljesen, keresse fel kezelőorvosát.
Milyen gyorsan tűnik el a közönséges szemölcs vagy a lábon lévő szemölcs?
Egy közönséges szemölcs vagy egy lábon lévő szemölcs eltüntetéséhez nagyjából 10-14 napra van szükség.
Várandós nők is használhatják a Wartner Szemölcseltávolító stiftet?
Igen, a Wartner Szemölcseltávolító stiftet várandós nők és szoptató anyukák is használhatják. Az alkalmazás előtt azonban konzultáljon kezelőorvosával.
Veszélyes-e a Wartner Szemölcseltávolító stift használata 4 év alatti gyermekek kezelésére?
Nem javasoljuk a Wartner Szemölcseltávolító stift használatát 4 év alatti gyermekek kezelésére.
Lehet-e a Wartner Szemölcseltávolító stiftet gyermekeknél alkalmazni?
Igen, a Wartner Szemölcseltávolító stift használható 4 év feletti gyermekek kezelésére.
Ki használhatja a Wartner Szemölcseltávolító stiftet?
A Wartner szemölcseltávolító stiftet a legtöbb felnőtt használhatja. A Wartner Szemölcseltávolító stift alkalmazható 4 év feletti gyermekeknél is szemölcsök és lábon lévő szemölcsök eltávolítására, de a kezelést csak felnőtt végezheti. Ha Ön cukorbeteg, terhes és/vagy szoptat, kérjük, hogy a Wartner Szemölcseltávolító stift alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.
Van-e a Wartner Szemölcseltávolító stift használatának bármilyen mellékhatása?
Több lehetséges mellékhatás léphet fel: A Wartner Szemölcseltávolító stift használata okozhat kellemetlen tüneteket (átmeneti csípő, égő érzés). Kisebb szemölcsök esetén a sérülés vagy kellemetlen tünetek előfordulásának esélye nagyobb, ezért az alkalmazást napi egyszeri alkalomra kell korlátozni. Mindig óvatosan és pontosan alkalmazza a Wartner Szemölcseltávolító stiftet. Ha nem elég óvatos, hegesedés és kisebb bőrkárosodás fordulhat elő.
Milyen összetevői vannak a Wartner Szemölcseltávolító Stiftnek?
A Wartner Szemölcseltávolító stift triklórecetsavas (TCA) gélt tartalmaz egy, a gélt megfelelő mennyiségben a szemölcsre juttató, mindkét irányba csavarható mechanizmussal működő, könnyen használható stift formájában.