Gyakran Ismételt Kérdések

Néhány szóban a Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftről

Mi az az orvostechnikai eszköz? Mi a különbség egy orvostechnikai eszköz és egy gyógyszer között?
Az orvostechnikai eszköz jellemzően olyan termék, ami az emberi testen vagy testben fejt ki átmeneti vagy tartós hatást, és betegségek megelőzésére, diagnosztizálására, megfigyelésére vagy kezelésére szolgál. Az alapvető különbség a gyógyszerekhez képest, hogy az orvostechnikai eszköz farmakológiai hatás helyett főként mechanikai módon fejti ki a hatását, azaz az emberi testtel együttműködve működik, és nem befolyásolja az emberi sejtek kémai működését. Manapság az orvostechnikai eszközöket a szívet, az agyat, a húgyhólyagot, az emésztőrendszert, stb. érintő számos súlyos és krónikus betegség enyhítésére és kezelésére használják, a kémiai molekulákkal végzett hagyományos terápiához hasonló kiváló hatékonysággal. Ennek oka, hogy kifejezetten ott fejtik ki hatásukat, ahol a szervezetnek szüksége van rá.
Kevésbé hatékony egy orvostechnikai eszköz, mint egy gyógyszer?
A betegségek megelőzésére és kezelésére szolgáló orvostechnikai eszközök jellemzően épp ugyanolyan hatékonyak, mint a hagyományos gyógyszerek, mivel közvetlenül a probléma gyökerénél és/vagy helyén fejtik ki hatásukat – például a manapság használt orvostechnikai eszközök kiválóan csillapítják a krónikus rákos megbetegedés okozta fájdalomtól szenvedő betegek fájdalmait.
Mikor nem szabad használni a Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftet?
A Wartner tyúkszem-eltávolító stiftet a következő estekben nem szabad használni:
 • Gyulladás jeleit mutató bőr kezelésére;
 • Sötét májfolt, sötét, szőrös vagy egyéb szokatlannak tűnő, szemölcsre emlékeztető bőrelváltozás eltávolítására;
 • 4 év alatti gyermekeken található tyúkszemek vagy bőrkeményedések eltávolítására;
 • Ha a szemölcs melletti vagy a szemölcsös bőr gyulladásban van;
 • Ha nem biztos abban, hogy a kezelni kívánt bőrtünet tényleg tyúkszem vagy bőrkeményedés;
 • Ha Ön cukorbeteg, a kezelés megkezdése előtt beszéljen kezelőorvosával;
 • Ha Ön terhes vagy szoptat, a kezelés megkezdés előtt konzultáljon kezelőorvosával
Várandós nők is használhatják a Wartner Tyúkszem-eltávolító stifet?
Igen, a Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftet várandós nők és szoptató anyukák is használhatják. Az alkalmazás előtt azonban konzultáljon kezelőorvosával.
Milyen összetevői vannak a Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftnek?
A Wartner Tyúkszem-eltávolító stift triklórecetsavas (TCA) gélt tartalmaz egy, a gélt megfelelő mennyiségben a tyúkszemre juttató, mindkét irányba csavarható mechanizmussal működő, könnyen használható stift formájában.
Érheti-e nedvesség a kezelt területet?
Igen. Zuhanyozhat és úszhat a Wartner Tyúkszem-eltávolító stifttel végzett kezelés után.
Nehéz-e a Wartner Tyúkszem-eltávolító stift alkalmazása?
Nem. Ugyan a Wartner Tyúkszem-eltávolító stift alkalmazása precizitást igényel, ám az alkalmazás egyáltalán nem bonyolult. A használati útmutatóban pontosan le van írva a Wartner Tyúkszem-eltávolító stift alkalmazása.
Hogyan kell használni a Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftet?
A stift első használatakor be kell tölteni a gélt a kefés végbe. Ez úgy történik, hogy a stift végét addig kell az óramutató járásával megegyező irányban csavarni, amíg az első csepp meg nem jelenik. Ehhez többszöri teljes csavarásra is szükség lehet, mivel a gél a stift felső részében van (az első kezelést megelőző esetleges szivárgás elkerülése érdekében).
Milyen gyakran használható a Wartner Tyúkszem-eltávolító stift?
A Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftet 4 napig, naponta egyszer kell alkalmazni. A 4 napos kezelést követő 4 nap alatt a bőr lehámlik. A hámló bőrt langyos víz alatt óvatosan el lehet távolítani. A kezelés után új (szemölcsöktől mentes) bőr alakul ki. A kezelés maximum négyszer ismételhető.
Veszélyes-e a Wartner Tyúkszem-eltávolító stift használata 4 év alatti gyermekek kezelésére?
Nem javasoljuk a Wartner Tyúkszem-eltávolító stift alkalmazását 4 év alatti gyermekek kezelésére.
Lehet-e a Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftet gyermekek kezelésére használni?
Igen, a Wartner Tyúkszem-eltávolító stift használható 4 év feletti gyermekek kezelésére.
Ki gyártja a Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftet?
A Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftet a medical brands (Veembroederhof 96, 1019 HC Amsterdam, Hollandia) gyártja.
Hol lehet megvásárolni a Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftet?
A Wartner Tyúkszem-eltávolító stift gyógyszertárakban és drogériákban kapható.
Miben különbözik a Wartner Szemölcseltávolító stifttől?
 • A TCA-gél koncentrációja alacsonyabb: A Tyúkszem-eltávolító stift a Wartner Szemölcseltávolító stifthez képest kevésbé tömény TCA-gélt tartalmaz. A TCA-gél hatására a bőr lehámlik. Ezzel együtt a megvastagodott bőrréteg, illetve a tyúkszem eltűnik, és a helyén új, egészséges bőr képződik.
 • Nagyobb, 4 ml gélt tartalmazó stift
 • Napi egyszeri használatra
 • Önértékelő vizsgálatban tesztelve, a résztvevők 85%-ának értékelése szerint már egyetlen hét alatt teljes mértékben sikerült eltávolítani a tyúkszemet, ami egyértelműen jelzi, hogy az első négynapos kezelési időszak alatt sikerült elérni az első látható eredményeket. Már az első héttől kezdve hatékony.
Mi a tyúkszem és a makacs bőrkeményedés?
A tyúkszem általában szabályos alakú és fehér, szürke vagy sárga színű lehet. Leggyakrabban az első vagy az ötödik lábujj külső felszínén alakul ki, mert ez az a pont ami legtöbbször van nyomásnak kitéve. A bőrkeményedés (vagy kérgesség) a bőr egy különösen megkeményedett területe, amely ismételt súrlódás, nyomás vagy más irritációra reagálva viszonylag vastaggá és keménnyé válik.