Mi a tyúkszem és a makacs bőrkeményedés?

A tyúkszem általában szabályos alakú és fehér, szürke vagy sárga színű lehet. Leggyakrabban az első vagy az ötödik lábujj külső felszínén alakul ki, mert ez az a pont ami legtöbbször van nyomásnak kitéve. A bőrkeményedés (vagy kérgesség) a bőr egy különösen megkeményedett területe, amely ismételt súrlódás, nyomás vagy más irritációra reagálva viszonylag vastaggá és keménnyé válik.

Miben különbözik a Wartner Szemölcseltávolító stifttől?

  • A TCA-gél koncentrációja alacsonyabb: A Tyúkszem-eltávolító stift a Wartner Szemölcseltávolító stifthez képest kevésbé tömény TCA-gélt tartalmaz. A TCA-gél hatására a bőr lehámlik. Ezzel együtt a megvastagodott bőrréteg, illetve a tyúkszem eltűnik, és a helyén új, egészséges bőr képződik.
  • Nagyobb, 4 ml gélt tartalmazó stift
  • Napi egyszeri használatra
  • Önértékelő vizsgálatban tesztelve, a résztvevők 85%-ának értékelése szerint már egyetlen hét alatt teljes mértékben sikerült eltávolítani a tyúkszemet, ami egyértelműen jelzi, hogy az első négynapos kezelési időszak alatt sikerült elérni az első látható eredményeket. Már az első héttől kezdve hatékony.

Milyen gyakran használható a Wartner Tyúkszem-eltávolító stift?

A Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftet 4 napig, naponta egyszer kell alkalmazni. A 4 napos kezelést követő 4 nap alatt a bőr lehámlik. A hámló bőrt langyos víz alatt óvatosan el lehet távolítani. A kezelés után új (szemölcsöktől mentes) bőr alakul ki. A kezelés maximum négyszer ismételhető.

Hogyan kell használni a Wartner Tyúkszem-eltávolító stiftet?

A stift első használatakor be kell tölteni a gélt a kefés végbe. Ez úgy történik, hogy a stift végét addig kell az óramutató járásával megegyező irányban csavarni, amíg az első csepp meg nem jelenik. Ehhez többszöri teljes csavarásra is szükség lehet, mivel a gél a stift felső részében van (az első kezelést megelőző esetleges szivárgás elkerülése érdekében).