Más típusú szemölcsök is léteznek?

Közönséges szemölcs (Verucca vulgaris): Ezek különálló, durva felszínű, hússzínű kinövések. Előfordulhat belőlük egy vagy több, és esetenként nagyméretűek is lehetnek. Leggyakrabban a kezeken, de bárhol máshol is kialakulhatnak. Viszonylag egyszerű a kezelésük.

Lábon lévő szemölcs (Verruca pedis): Különálló és csak kissé kiemelkedő, durva felszínű szemölcsök. Előfordulhatnak a tenyéren, de rendszerint a talpon találhatók, ahol a testsúly okozta nyomás következtében mélyre hatolnak, és ezért az ilyen típusú szemölcsök kezelése a legnehezebb. Igencsak fájdalmasak lehetnek, és zavarhatják a normális járást. Ahogy egyre mélyebbre hatolnak, az elzáródott kapillárisok miatt kismértékű vérzés jelentkezik, amit a szemölcs közepén látható több fekete pont jelez. Általában a talp nyomáspontjain fordulnak elő.

Lapos szemölcs (Verruca plana): Ezek kis, sima felületű, lapos, hússzínű szemölcsök, melyek akár nagyobb számban is előfordulhatnak. Bárhol megjelenhetnek, de elsősorban az arcon, nyakon, kezeken, csuklón és térdeken láthatók. Rendszeresen rosszul diagnosztizálják, különösen azokat, amelyek az arcon jelenek meg. Gyakran egy sérülés vagy hasonló trauma vonalában fordulnak elő.

Fonalas vagy ujjas szemölcs: egy cérnához vagy ujjhoz hasonló alakú szemölcs, mely leggyakoribb az arcon, különösen a szemhéjak és az ajkak körül.

Genitális szemölcsök (szexuális úton terjedő szemölcs, Condyloma acuminatum, Verruca acuminata): a nemi szerveken fordul elő.

Mozaik szemölcs: általában a kezeken és a talpon szorosan egymás mellett jelentkező lapos szemölcsök csoportja.

Periungualis szemölcs: karfiolszerű szemölcs-csoportosulás a köröm körül.

FONTOS TUDNIVALÓ: A Wartner Szemölcsfagyasztót / Szemölcseltávolító stiftet KIZÁRÓLAG a közönséges szemölcsök és lábon lévő szemölcsök kezelésére szabad használni
This entry was posted in . Bookmark the permalink.